HU-GO

Cine trebuie să plătească taxă de drum?

Deţinătorii de autocamioane, autotractoare (inclusiv autotractoarele pentru semiremorcă), precum şi deţinătorii de autotrenuri formate din astfel de autovehicule şi remorci sau semiremorci tractate de acestea, a căror greutate totală maximă admisă depăşeşte 3,5 tone.

Ce trebuie făcut?

Într-un prim pas, trebuie stabilită modalitatea de achitare a taxei de drum. Există două posibilităţi:

Achiziţionarea unui tichet de drum la oricare punct de vânzare sau declaraţie prin utilizarea unui aparat GPS (OBU), printr-un intermediar declarant.

Tichet de drum: Aparat (OBU) GPS:
・ se achită înainte de începerea utilizării drumului! ・ aparatul de monitorizare de bord OBU poate fi cu brichetă sau cu instalare fixă;
・ conferă drept de utilizare a drumului cu o singură ocazie, într-o singură direcţie pe traseul planificat în prealabil! ・ în cazul aparatelor care funcţionează pe brichetă, conducătorul auto are obligaţia de a monitoriza în permanenţă funcţionarea aparatului, deoarece răspunderea pentru detectarea eventualelor anomalii ale unităţii îi revine pe deplin. Din acest motiv, GPSmart Kft. nu comercializează şi nu dezvoltă astfel de aparate;
・ la achiziţie, trebuie indicat codul de ţară de pe placa de înmatriculare a autocamionului! ・ sunt adecvate pentru declaraţie pe bază de GPS doar aparatele de bord operate de firme aflate în relaţii contractuale pentru declaraţii cu Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt (Prestator de Servicii pentru Plata Taxei de Drum).
・ tichetul de drum poate fi răscumpărat doar în cazul utilizatorilor înregistraţi şi doar în cazul achiziţiei prealabile, până la ora 24.00 a zilei anterioare începerii valabilităţii, tichetele neutilizate nu pot fi răscumpărate!  

 

 

Înregistrare HU-GO:

  • înregistrarea în sistemul de taxă de drum nu este obligatorie, însă prezintă multe avantaje şi sunt disponibile servicii care sunt oferite exclusiv clienţilor înregistraţi.
  • Înregistrarea se poate efectua pe pagina hu-go.hu, cu indicarea tuturor datelor necesare despre societate şi autovehicul, printre altele şi a metodei de achitare a taxei de drum.
  • Achiziţia de tichete este mai rapidă în cazul clienţilor înregistraţi, iar tichetele de drum neutilizate pot fi răscumpărate exclusiv de către aceştia.
  • Taxa de drum poate fi declarată prin OBU doar de către utilizatorii înregistraţi.
  • fiecărui autovehicul se va aloca un cont curent separat care poate fi asociat, iar soldul poate fi reîncărcat prin virament bancar sau cu cardul online.

Categorii de autovehicule (J): 

Sistemul distinge 3 categorii diferite de autovehicule. J2, J3, J4, care reprezintă numărul de osii pe autovehicul (2, 3 sau 4). Este important ca numărul corespunzător de osii să fie setat corect şi din timp, deoarece sistemele de control aplică amenzi serioase în cazul autovehiculelor declarate cu numărul incorect de osii.

GPSmart Kft. a fost printre primii care au aderat în calitate de Intermediar Declarant pentru declararea taxei de drum electronice cu aparate OBU. Aparatul nostru de monitorizare cu instalare fixă comunică permanent cu serverele noastre centrale, astfel centrul nostru de suport de tip call center disponibil 24 ore din 24 sesizează orice anomalii şi intervine din timp atât în relaţia cu clientul, cât şi cu NÚSZ Zrt.

În cazul în care aveţi alte întrebări legate de sistemul taxei de drum electronice, vă rugăm să contactaţi echipa noastră pentru mai multe informaţii.